Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

7,8/12 Θεσσαλονίκη, Wine Plus – 11ος Χάρτης των Γεύσεων




Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Επιτέλους έφτασε ο καιρός για την κορυφαία οινική εκδήλωση της χρονιάς!

Σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσετε τον Χάρτη των Γεύσεων, την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνει η Wine Plus το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Δεκεμβρίου 2013 (ωράριο λειτουργίας: 13.00 - 21.00), στη γνωστή Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το 11ο στη σειρά ετήσιο rendez vous οινοποιών από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, αποσταγματοποιών και εισαγωγέων οίνων με τους φίλους του κρασιού και τους επαγγελματίες του χώρου θα μας παρουσιάσει τον απίστευτο πλούτο των κρασιών της Ελλάδας, καθώς και πολλών φημισμένων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου.

Απλώς αναλογιστείτε το συναρπαστικό φάσμα από τόσο πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους terroirs: πλαγιές ή πεδιάδες, μικρότερα ή μεγάλα υψόμετρα, τελείως διαφορετικές συστάσεις εδαφών, θερμότερα ή ψυχρότερα κλίματα, γειτνίαση με το νερό των ποταμών, των ωκεανών ή τη θάλασσα! Και βεβαίως, οινοπαραγωγοί, γνωστοί ή πρωτοεμφανιζόμενοι, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλες αυτές τις διακυμάνσεις της φύσης για να μας προσφέρουν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, υπέροχα και επώνυμα κρασιά.

Αυτόν ακριβώς τον πλούτο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε, να δοκιμάσουμε γνώριμα ή καινούργια κρασιά και συγχρόνως να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τα παράγουν, να συζητήσουμε μαζί τους, να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, να ικανοποιήσουμε το ενδιαφέρον μας για κάθε πτυχή του αγαπημένου μας ποτού, να παρακολουθήσουμε τις άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

Φέτος επίσης, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες με φιλανθρωπικό αντίκτυπο και πάντα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών που τον περιβάλλει, ο Χάρτης των Γεύσεων μας προτείνει το Christmas Wine Plus Bazaar. Που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών, που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες οινοποιοί. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2013 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εισιτήριο: 5€, Εισιτήριο δύο ημερών: 8€
Πληροφορίες: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
Αίθουσα Marco Polo
16.00 – 17.00
Σεμινάριο καφέ
«Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ, από τη φάρμα στο φλυτζάνι»
Ο δοκιμαστής καφέ και υπεύθυνος για την αναζήτηση των καλύτερων κόκκων στις φυτείες του πλανήτη Γιάννης Ταλούμης, μας εξηγεί τα πάντα για τον καφέ, από τις ποικιλίες έως τη μεθοδολογία της γευστικής δοκιμής. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με cupping εκλεκτών ποικιλιών καφέ φίλτρου.
Διοργάνωση: Taf Coffee

Stand Γευστικών Εξερευνήσεων
17.00
Επίδειξη ζαχαροπλαστικής
Ο chef patissier των Ζαχαροπλαστείων Χατζηφωτίου Τίμος Βλάχου θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει λαχταριστά προφιτερόλ.
Διοργάνωση: Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

18.00
Επίδειξη μαγειρικής
Οι chef των Μακεδονικών Ξενοδοχείων Ηλίας Γκότσης και Γρηγόρης Καρακασίδης θα ετοιμάσουν και θα μας προσφέρουν νόστιμες μπουκίτσες σολομού.
Διοργάνωση: Excelsior Hotel

19.00
Επίδειξη μαγειρικής
Ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Κωνσταντίνος Αραμπατζής θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με άνηθο και κρόκο Κοζάνης.
Διοργάνωση: Hyatt Regency Thessaloniki

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
Αίθουσα Marco Polo
14.00 – 16.00
«Η αμπελουργία στην Ελλάδα σήμερα»
Πρακτικά της 1ης αμπελουργικής συνάντησης – Απρίλιος 2012
Παρουσίαση: Στέφανος Κουνδουράς, επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος-οινοποιός
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.)

Stand Γευστικών Εξερευνήσεων
17.00
Επίδειξη ζαχαροπλαστικής
Ο chef patissier των Ζαχαροπλαστείων Χατζηφωτίου Τίμος Βλάχου θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει millefeuille σοκολάτας.
Διοργάνωση: Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

18.00
Επίδειξη μαγειρικής
Οι chef των Μακεδονικών Ξενοδοχείων Ηλίας Γκότσης και Γρηγόρης Καρακασίδης θα ετοιμάσουν και θα μας προσφέρουν νόστιμες μπουκίτσες σολομού.
Διοργάνωση: Excelsior Hotel

19.00
Επίδειξη μαγειρικής
Ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Κωνσταντίνος Αραμπατζής θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με άνηθο και κρόκο Κοζάνης.
Διοργάνωση: Hyatt Regency Thessaloniki



Greek Wine World

r