Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνάκι στη λαδόκολλα


Υλικά

1 αρνίσιο μπουτάκι

4-5 σκελίδες σκόρδο

Ρίγανη ή δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Λεμόνι

4 λαδόκολλες

Σπάγγος

Εκτέλεση

Τοποθετούμε πρώτα τα δύο φύλλα λαδόκολλας οριζόντια και τα άλλα δύο κάθετα (ώστε να σχηματίσουν έναν σταυρό).

Τοποθετούμε το μπουτάκι πάνω στα φύλλα και ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι κατά τόπους.

Γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο το οποίο έχουμε βουτήξει σε αλατοπίπερο. (Αν βάλουμε δεντρολίβανο το τοποθετούμε και αυτό στις τρυπούλες μαζί με το σκόρδο ή απλά πασπαλίζουμε το αρνάκι).

Στη συνέχεια περιχύνουμε την επιφάνεια του αρνιού με λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

Τυλίγουμε με τα φύλλα της λαδόκολλας σε ένα ωραίο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγγο.

Το βάζουμε στο φούρνο, σε σχάρα, έχοντας ένα ταψάκι από κάτω και ψήνουμε για τόση ώρα όση το βάρος του κρέατος στους 180 βαθμούς.

Greek Wine World

r